VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Vliegende start woningverkoop

Geplaatst op: 07-04-2016, 11:44:48

De woningmarkt blijft aantrekken. In de eerste drie maanden van dit jaar wisselden bijna 20% meer woningen van eigenaar.

Dat blijkt uit de cijfers van het eerste kwartaal van 2016 van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM). In deze periode werden 34.810 bestaande koopwoningen verkocht. Vorig jaar wisselden in de eerste drie maanden nog 29.080 woningen van eigenaar.

 

Foto: NVM

Vergeleken met het vorige kwartaal steeg de verkoopprijs met 1%, en 5,5% vergeleken met het eerste kwartaal van 2015. Ook is de gemiddelde tijd van 108 dagen waarin woningen te koop staan met 17 dagen afgenomen in vergelijking met een jaar eerder.

De NVM benadrukt dat de woningmarkt nog lang niet terug is op het niveau van voor de crisis. „De prijs van de gemiddeld verkochte woning ligt nog ruim 9% onder het niveau bij de start van de crisis”, zegt voorzitter Ger Hukker. „Wel ligt de prijs nu 11,3% hoger dan op het dieptepunt.”

 

Foto: NVM

Ook blijven de regionale verschillen groot en dreigt een haperend aanbod langzaam. Hukker: „Vooral de stedelijke gebieden, in het bijzonder de driehoek Amsterdam, Leiden, Utrecht en de stad Groningen presteren bovengemiddeld. De haperende doorstroming, voorzichtigheid bij een aantal consumenten en gebrek aan nieuw aanbod van koopwoningen en goede huurwoningen, worden steeds zichtbaarder. Dat is eigenlijk vreemd, met het huidige prijsniveau van woningen, de absurd lage hypotheekrente en het toegenomen consumentenvertrouwen.”

Bron: www.dft.nl van 7 april 2016

Vorige pagina